Skip to content

Dubai

Dubai on suomalaisten suosima talvilomakohde. Sen vetovoima perustuu uuden ja vanhan yhdistämiseen. Toisaalta kaikki on huippumodernia, isoa ja hienoa ja toisaalta taas entisaikojen beduiinikulttuuri on vahvasti läsnä. Dubai on kuin suoraan tuhannen ja yhden yön saduista höystettynä vielä nykyaikaisella teknologialla ja osaamisella. Kaduilla kulkevat loistoautot ja kamelit sulassa sovussa keskenään. Minareetista kantautuu rukouskutsu samalla kun kulkee marmoroidussa luksusostoskeskuksessa.

Dubai on turvallinen lomakohde ja kaikkialla on siistiä ja hyvin hoidettua.

Dubai sai vaurautensa vuonna 1966, kun sieltä löydettiin öljyä. Tämän jälkeen Dubai on vain kasvanut kasvamistaan. Dubaita rakennetaan edelleen ja tulossa on mm Dubailand, jättimäinen huvipuistoalue. Turismiin on myös haluttu panostaa ja käyttää rahaa ja se onkin kannattanut, sillä Dubaihin tulee vuosittain yhä enemmän ja enemmän turisteja. Dubain edustalle kaavaillaan rakennettavaksi suuria tekosaaria, joihin tulee hotelleja ja asutusalueita. Tällä hetkellä rakenteilla on kolme palmunmuotoista saarta sekä saarikokonaisuus joka muodostaa ylhäältä katsottuna maailmankartan. Yhdellä tekosaarella sijaitsee maailman ainut seitsemän tähden hotelli Burj al Arab.

Ostokset

Dubai on shoppaajan taivas. Ostoksia voi tehdä toinen toistaan hienommissa kauppakeskuksissa tai gallerioissa. Eräs kauppakeskus Mall of the Emirates on jopa niin suuri, että sinne sisälle on rakennettu laskettelukeskus. Tinkimistaitoisen kannattaa tehdä ostoksia myös basaareissa, joissa myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Hyviä tuliaisostoksia ovat esimerkiksi elektroniikka, silmälasit, vaatteet, kengät ja kankaat. Puvun teettäminen räätälillä on erittäin edullista Dubaissa. Kultaa ja timantteja kannattaa myös ostaa Dubaista jos rahkeet riittävät. Tammi-helmikuussa kannattaa suunnata Dubaihin jos on kiinnostunut shoppailusta, sillä silloin siellä on ”shopping festival”it ja joka paikassa on huikeita alennuksia ja tarjouksia. Mall of the Emiratesin lisäksi Mercato Mall on mukava ostoskeskus keskustassa ja Ibn Battuta Jumeirahin ranta-alueella on avoinna yömyöhään saakka. Shopping festivalin aikaan Dubaissa järjestetään tapahtuma nimeltään Global Village, joka on messujen ja huvipuiston yhdistelmä. Siellä on eri maiden paviljonkeja, joissa myydään juuri sen maan tuotteita. Se on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

Rannat

Dubaissa on hieno Jumeirah Beach joka sijaitsee 14 kilometrin päässä keskustasta. Sinne maksetaan pieni pääsymaksu ja sen jälkeen rannan palvelut ovat käytettävissä. Osa suomalaisten seuramatkatoimistojen hotelleista sijaitsee tällä alueella. Dubain yleinen ranta on myös hieno ja sijaitsee kuuden kilometrin päässä keskustasta.

Harrastukset

Dubaissa on tasokkaita golfkenttiä. Niillä pelataan maailmanluokan turnauksia, Tiger Woodsin golfkeskus on todella hieno ja suosittu. Kameliravit ovat myös hauska kokemus suomalaiselle matkaajalle, sillä me emme ole niin tottuneita siihen että kamelit kilpailevat kilpajuoksussa. Dubaissa on luistinratoja ja laskettelukeskus sisätiloissa, joka on aika huikeaa kun ulkona lämpötila on 30 astetta ja aurinko paistaa.

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Samanlaisia matka juttuja

  • Arabiemiirikunnat