Skip to content

El Gouna

El Gouna on tyylikäs ja upea lomakohde Egyptissä Punaisen meren rannalla. Se on rakennettu perinteiseen eteläegyptiläiseen tyyliin ja todella kaunis kohde. Arkkitehtuuri on matalaa ja maalattu maanläheisillä terrakotta väreillä. El Gouna sijaitsee 30 kilometrin päässä Hurghadasta. El Gouna on rakennettu kanavien varrelle ja siellä on kätevä liikkua venetakseilla, jotka kulkevat kanavia pitkin; El Gounaa onkin joskus kutsuttu Egyptin Venetsiaksi. Kanavat muodostavat upeita laguuneja, joita on ihanaa katsella. El Gouna on myös aika pieni kohde, joten kävellenkin on näppärää liikkua siellä ja kaikki tapahtuu kävelyetäisyydellä toisistaan. Sää El Gounassa on miellyttävän lämmin ympäri vuoden. Lämpötila kohoaa kylmimpinäkin talvikuukausina yli 20 asteen ja kesällä yli 30 asteen. Leudot tuulet puhaltavat vilvoittavasti ja sadetta ei näe juuri koskaan. Lentoaika Helsingistä on ainoastaan 5 tuntia, joten El Gouna on todella helposti saavutettavissa meille suomalaisille.

Kafr el Gouna – keskusta

El Gounan keskusta on todella viehättävä. Siellä on katettuja kujia, kukkaistutuksia, kauniita sisäpihoja ja upeita rakennuksia. Ravintoloita , kahviloita ja pieniä putiikkeja on runsaasti. Voit istahtaa kahville ihailemaan ympäristöä tai shoppailla ihanissa pikkukaupoissa matkatuliaisia. Keskustan nimi on Kafr El Gouna. Iltaelämästä pitää huolen hotellien baarit ja pubit sekä yksi disco, kaiken kaikkiaan El Gounassa on aika rauhallista. Ruoka egyptissä on todella maistuvaa, kannattaa maistaa paikallista ruokaa joka on sydämellä valmistettu. Kansainvälistä keittiötä tarjoavia ravintoloita on myös useita tarjolla.
Rantaelämä ja Punainen meri

El Gounassa on aivan upeat rannat. Suurin osa rannoista on jaettu hotelien yksityisiksi rannoiksi. Eräs yleinen ranta on Zeytonan pikkusaarella, jonne on järjestetty venekuljetus. Sukeltaminen ja snorklaaminen ovat asioita joita El Gounassa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Parhaille snorklauspaikoille pääsee näppärästi venetakseilla edulliseen hintaan. Punaisen meren vesi on ihanan kristallinkirkasta ja lämmintä ympäri vuoden. Siellä elää upeita kaloja ja merikilpikonnia, joita voi nähdä aivan lähietäisyydeltä snorklailemalla lähellä koralliriuttaa. El Gounan pohjoispuolella sijaitsevat koralliriutat ovat maailmankuuluja kauneudestaan.

Golf El Gounassa

EL Gounassa on upea 18-reikäinen golfkenttä El Gouna Golf Club, jossa voi kokeilla golf-taitojaan ja samalla ihailla upeita maisemia. Sinne on usein mahdollista varata golfpaketti etukäteen matkatoimistolta.
El Gouna on upea kohde erityisesti lapsiperheille ja muille rauhallista lomanviettoa kaipaaville. Siellä on kauniita loivasti syveneviä rantoja ja joka paikkaan on rakennettu lapsille leikkipaikkoja. Hotellit ovat hyvätasoisia ja erityisesti hinta-laatu-suhde on todella kohdallaan. El Gouna sopii kuitenkin myös aktiivimatkailijalle, koska siellä on helppoa harrastaa eri lajeja; golfia, sukellusta, snorklausta, ratsastusta ja reippailua.

El Gounan Retket

El Gounasta kannattaa lähteä päiväretkelle Luxoriin tai kahden päivän retkelle Kairoon. Kairossa voi käydä katsomassa Gizan pyramideja ja egyptiläisen museon muinaisaarteita ja Luxorissa kannattaa mennä Karnakin temppeliin ja kuuluisaan Kuninkaiden laaksoon.

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Samanlaisia matka juttuja

  • Egypti