Skip to content

Hurghada

Hurghada tarjoaa loistavan mahdollisuuden täydelliseen ja rentouttavaan lomailuun. Hurghada on rakennettu matkailijan hyvinvointia silmällä pitäen. Hurghadassa on upeat hienohiekkaiset, loivasti syvenevät rannat ja kristallinkirkas vesi. Punainen meri on kuin suuri akvaario ja Hurghadan yksi parhaista puolista onkin sen vedenalainen maailma. Siihen kannattaa tutustua snorklaamalla, sukeltamalla tai lasipohjaveneajelulla. Meressä voi tutustua upeisiin erivärisiin kaloihin, merikilpikonniin tai jopa delfiineihin. Punaisen meren vesi on erityisen suolaista, minkä takia meressä voi tavata kalalajeja joita ei muualla maailmassa edes ole. On sanottu, että Egypti on maailman hienoin snorklauspaikka. Kannattaa lähteä retkelle läheiselle Giftunin saarelle, jossa koralliriutta on aivan rannassa ja siellä voi nähdä rannasta käsin eläviä koralleja ja mielettömän upeita erilaisia kaloja. Tuntuu aivan kuin kahlaisi akvaariossa. Monet tykkäävät myös sukeltaa Hurghadassa sillä meren pohjassa on paljon laivojen hylkyjä. Jollei osaa sukeltaa, mutta haluaa, niin voi osallistua sukelluskurssille. Kansainvälisiä sukelluskursseja ns. PADI kursseja Hurghadassa tarjoaa moni eri yritys.

Lomasää Egyptissä on lähes täydellinen, ilma on aina kahdenkymmenen asteen paremmalla puolen ja sateita ei ole juuri koskaan. Ilmankosteus on miellyttävän alhainen ja tuulet ovat leudot. Mitä muuta lomalainen voi talvella toivoa?

Hurghadan hotellit ovat hyvätasoisia ja hotelleilla on yleensä omat hyvinhoidetut rannat ja ravintolansa. Hotellit ovat kuin keitaita autiomaassa ja niissä on otettu huomioon kaikki mitä rentouttavaan loman viettoon tarvitaan. Kannattaa kokeilla useista hotelleista saatavaa all inclusive pakettia, jolloin kaikki loman ruoat ja juomat kuuluvat hintaan sekä myös erikseen järjestettävät vesiurheiluaktiviteetit. Tällöin ei rahahuolia lomalla tule, koska et tarvitse välttämättä rahaa ollenkaan. Hurghadassa voi oman hotellin lisäksi ruokailla monissa eri ravintoloissa joita kaupungilla on tarjolla. Vanhassa keskustassa El Daharissa on paljon paikallisten suosimia ravintoloita ja uudessa keskustassa Sakkalassa puolestaan enemmän turisteille tarkoitettuja ravintoloita.

Hurghadassa on helppo liikkua minibusseilla tai taksilla. Kaikki on edullista ja kätevää. Usein hotelleista on myös maksuton/maksullinen kuljetus keskustaan, jolloin kielitaidotonkin selviää helposti.

Hurghadassa muinainen Faaraoiden Egypti on läsnä joka paikassa. Jos haluat tutustua historiaan lähemmin kannattaa osallistua retkille Kairoon tai Luxoriin. Kairossa on Mohammed Alin moskeija ja Gizan pyramidit ja Luxorissa voi tutustua Karnakin temppeliin, Kuninkaiden laaksoon ja Tutankhamonin hautaan. Jos haluaa virikkeitä lomaansa vois osallistua jeeppisafarille aavikolle tai vaikka kameliratsastusreissulle, joissa yleensä pysähdytään syömään johonkin beduiinikylään lounasta/illallista. Se on todella mieleenpainuva kokemus.

Hurghadassa kaupankäynti on aika kiivasta ja kaikesta kannattaa tinkiä. Näin voi tehdä erittäin edullisia lomaostoksia. Suosittuja ostoksia ovat muun muassa mausteet basaareista, puuvillatuotteet ja papyrukset. Kaikenlaisia vaatteita ja kenkiä on myös tuhansia erilaisia. Usein kauppiaat tarjoavat hieman minttuteetä kaupankäynnin tuoksinassa ja ovat erittäin kohteliaita meille suomalaisille. Lapsista egyptiläiset pitävät erityisesti ja lapset otetaan hyvin huomioon kaikkialla.

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Samanlaisia matka juttuja

  • Egypti