Skip to content

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh sijaitsee Punaisen meren rannalla Siinain eteläkärjessä. Se on aivan upea lomakohde ja sen suosio talvimatkakohteena vain jatkaa kasvuaan. Kaupungissa on kaksi eri osaa uusi osa Naama Bay ja vanha osa Sharm el Sheikh, jota kutsutaan myös Sharm el Mayaksi. Uusi alue on upea, siellä on kaikki huvitukset mitä matkailija voi lomaltaan toivoa. Siellä on joukoittain ravintoloita, kahviloita, matkamuistomyymälöitä ja vaateliikkeitä. Iltaa voi viettää siis joko nauttien egyptiläisistä herkullisista ruoista ja juomista tai shoppaillen tuliaisia kotimaahan. Kannattaa ostaa nahkaesineitä ja puuvillavaatteita. Tarjolla on myös mitä upeimpia kankaita ja kenkiä, joita ei kotimaasta varmastikaan löydä. Mausteet ovat myös aivan ihania tuliaisia kotiin. Savityöt ja papyrykset ovat myös suosittuja ja edullisia. Hinnat eivät Sharm el Sheikissä juuri koskaan ole kiinteitä ja hyvä hinnan saaminen on vain neuvottelukysymys. Ostosten teko on joskus hieman aikaa vievää, mutta kannattaa, sillä näin voi säästää sievoisen summan rahaa. Sharm el Mayassa voi aistia aitoa egyptiläistä tunnelmaa. Siellä ravintoloissa istuvat sulassa sovussa niin turistit kuin paikallisetkin asukkaat. Basaarialue sataman lähellä on erittäin laaja ja siellä myydään tuhansittain erilaisia tuotteita ja kaupankäynti on kovaäänistä. Siellä on paljon tyypillisiä egyptiläisiä vesipiippukahviloita joissa saa poltella piippuja ja nauttia kupillisen kahvia.

Naama Bayn ranta on upea. Se on pääosin jaettu hotellien yksityisiin rantoihin, mutta pieni osa rannasta on yleisessä käytössä. Rannalla on erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia ja hevosella ratsastusta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Rannat ovat joko hienohiekkaisia tai pikkukivirantoja ja syvenevät loivasti. Joissain kohdin rantaa koralliriutta ulottuu rantaan saakka, jolloin kannattaa käyttää uintitossuja sekä kannattaa ehdottomasti snorklailla, sillä kaikki kauneimmat kalat viihtyvät koralliriutan tuntumassa. Sukeltaminen Punaisessa meressä on myös aivan upea kokemus. Vesi on lämmintä ympäri vuoden, talvella 22 asteista ja kesällä jopa 26 asteista. Lisäksi suolapitoisuus on niin suuri että meressä elää useita eläinlajeja joita ei muualla maailmassa ole. Punaisen meren vesi on lämpimien virtojen ansiosta upean kirkasta. Maailman parhaaksikin sukelluspaikaksi kutsuttu Ras Muhammed National Park sijaitsee Sharm el Sheikin eteläpuolella.

Sharm el Sheikiä ympäröi Siinain erämaa, jonne kannattaa tehdä retki. Esimerkiksi kamelisafarit ovat erittäin suosittuja. On uskomatonta nähdä kuinka hiekkadyynit vain jatkuvat ja jatkuvat. Usein kamelisafarien yhteydessä pysähdytään syömään johonkin beduiinikylään maittavaa egyptiläistä ruokaa. Sharm el Sheikistä voi myös lähteä päiväretkelle Kairoon tai vaikka risteilemään laivalla pitkin Niiliä. Jeeppisafareita järjestetään myös, mutta auton vuokraamista yksin ei suositella. Näkemisen arvoiset retkikohteet ovat ehdottomasti myös Mooseksen vuori, jolla Mooseksen kerrotaan vastaanottaneen 10 käskyä ja Pyhän Katariinan luostari, jossa Jumalan kerrotaan ilmestyneen Moosekselle.
Kaiken kaikkiaan Sharm el Sheikh on kuin keidas erämaassa. Se kannattaa ehdottomasti kokea itse!

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Samanlaisia matka juttuja

  • Egypti