Skip to content

Mallorca

Mallorca on ihastuttava lomasaari. Se houkuttelee vuosittain sankoin joukoin lomailijoita nauttimaan Espanjan lämmöstä ja ilmapiiristä. Mallorca on yksi suosituimmista Espanjan matkakohteista. Se on monipuolinen ja tarjoaa elämyksiä jokaiselle. Mallorca sijaitsee Espanjan itäpuolella välimerellä ja se tarjoaa upean baleaarisen ilmaston on leppoisaan lomanviettoon. Saarella on upeat rannat ja ihania aitoja espanjalaisia pikkukyliä, joissa pääsee osaksi espanjalaista rauhallista elämänmenoa. Tippukiviluolat ovat myös ennen näkemättömän vaikuttavia. Historian ystäville löytyy myös monia käyntikohteita; katedraaleja, museoita ja keskiaikaisia kyliä. Mallorca tarjoaa paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia, se on esimerkiksi golfaajien suursuosikki 20 hienolla golf-kentällään. Polkupyörämaastot ovat myös hyvät, sekä kannattaa kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja. Mallorcalta on myös hyvät yhteydet muille baleaarien saarille Ibizalle, Menorcalle ja Formenteralle. Espanjaan on tosi lyhyt lentomatka Suomesta, vain 4 tuntia.
Espanjalainen ruokakulttuuri on vaikuttavaa. Mallorcalla pääsee todella nauttimaan ihanien makujen yhdistämisestä. Maistamisen arvoisia ovat erilaiset tapakset, kuten jamon serrano, oliivit, patatas bravas, mojo kastike, sardellit ja manchego juusto. Nämä tietenkin täytyy nauttia sherry-lasillisen kanssa.

Mallorcalla on erilaisia kohteita ja kaupunkeja, joista jokainen on omalla tavallaan paras. Valinta kannattaa tehdä sillä perusteella, mitä lomaltansa ensisijaisesti hakee. Toisaalta autonvuokraus on edullista ja paikallisbussit kulkevat, joten yhdellä lomalla voi vierailla monessa eri kohteessa.

Alcudia

Alcudiassa on 14 kilometrin pituinen hiekkaranta, joka on todella upea. Se on varmasti yksi Euroopan upeimmista rannoista; pehmeähiekkainen ja kullankeltainen. Alcudiaa voi erityisesti suositella perheille, sillä lapsille on tarjolla runsaasti huvituksia. Leikkipaikkoja, vesiurheilua, huvipuistoja ja vaikka mitä. Kulttuuria on myös tarjolla; Alcudiassa on 1300-luvulla rakennettu keskiaikainen kaupunginosa, jossa on mahtava tunnelma. Hotellit ovat hyvätasoisia palveluineen ja uima-altaineen. Alcudiassa voi koko perhe rentoutua ja tuntea olevansa lomalla.

Cala Millor

Cala Millor sijaitsee Mallorcan itärannikolla. Siellä on 8000 asukasta, joten sen lisäksi että se on upea matkailukohde, se on myös aito espanjalainen kaupunki. Tämä kohde on ainutlaatuinen, mutta vielä hieman tuntematon suomalaisille. Siellä on mielettömän upea hiekkaranta, jota reunustavat pinjat ja palmut. Kävelykatu ja sen lukuisat kahvilat ja ravintolat houkuttelevat nauttimaan espanjan keittiön antimista. Paikka sopii kaikille. Pariskunnille siellä on ihanan romanttinen tunnelma auringonlaskuineen ja katukauppiaineen. Lapsille tarjolla on rantaleikkejä ja pieniä jäätelöbaareja.

Santa Ponsa

Santa Ponsa sijaitsee Mallorcan lounaisrannikolla. Se on rakennettu pienen suojaisan lahdenpoukaman ympärille ja siellä on erittäin kaunista. Santa Ponsa on erityisesti lapsiperheiden suosikkikohde, sillä se on niin rauhallinen. Ranta on kuin luotu lasten vesileikkeihin. Lähellä on myös Marineland-eläinpuisto ja Aqualand-vesipuisto. Maisema on ihanan vehreä, joten Santa Ponsassa voi vain katsella ympärilleen ja rentoutua ihanassa Espanjan ilmastossa. Kohde on melko pieni, joten kaikki on kävelyetäisyydellä toisistaan. Harrastusmahdollisuuksista suosituimmat ovat golf, sukellus, purjelautailu, tennis ja ratsastus. Iltaelämän ystäville tarjolla on monia englantilaisia sekä irkkupubeja, jotka sijaisevat hieman kauempana kaupungin laidalla. Ruokapaikkoja on paljon ja palvelu todella ystävällistä.

Palma Nova

Palma Nova on suosittu matkakohde Mallorcalla ja se sopii aivan kaikille. Pääkaupunkiin Palmaan on matkaa vain 15 kilometriä. Palma Nova on erittäin vilkas kohde kesällä, mutta keväällä ja syksyllä meno on hieman rauhallisempaa. Erityisesti nuoret juhlivat Palma Novassa kesäisin. Palma Novassa on kolme hienoa hiekkarantaa, jotka sopivat hyvin lasten vesileikkeihin. Vesiurheilumahdollisuuksia on myös paljon, kannattaa kokeilla purjelentoa tai banaaniveneajelua. Ravintoloita, baareja ja discoja löytyy myös joka makuun. Tämä kohde on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen.

Palma

Palma on Mallorcan pääkaupunki ja siellä lomailevat aina Espanjan kruunupäät ja jetsetit. Palma on todella kaunis kaupunki ja siellä on paljon historiallista nähtävää, kuten Miros ja Es Baluardin museot sekä Bellverin linna ja katedraali. Vanha kaupunki on myös uskomattoman tunnelmallinen, katukahvilat kutsuvat nauttimaan espanjalaista kahvia ja leivoksia. Viihtyisiä ravintoloita on paljon ja palvelu on ensiluokkaista. Palmassa järjestetään paljon kulttuuritapahtumia mm. ulkoilmakonsertteja. Uimarannat sijaitsevat viiden kilometrin päässä keskustasta ja niihin pääsee helposti bussilla.

Comment Feed

One ResponseSome HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Continuing the Discussion

Samanlaisia matka juttuja

  • Espanja
  • Matkatoimisto Hispanian matkat