Skip to content

Kos

Kos on nuorekas ja vilkas Kreikan saari. Siellä voit nauttia kreikkalaisesta elämänmenosta aamusta myöhään yöhön. Kos on kuuluisa siitä, että heinä-elokuussa Euroopan nuoriso kokoontuu siellä ja juhlii aamutunneille. Kos kuitenkin sopii myös erinomaisesti perheille, sillä siellä on upeat ja lapsiystävälliset rannat. Saaren eteläkärjessä on mahtava suuri valkohiekkainen Paradise beach ja pohjoisrannikolla Tigaki beach. Keväällä ja loppukesästä on meno rauhallisempaa kuin keskikesällä.

Kos on ihanan pieni saari Kreikassa, sen voi ajaa vaikka polkupyörällä ympäri. Liikkuminen myös mopolla tai paikallisbussilla on todella helppoa. Kosilla uusi kohtaa vanhan. Upeat nykyaikaiset butiikit ja valtavat ulkoilmadiskot ovat sopusoinnussa ympäröivien mandariinilehtojen ja idyllisen maaseutumaisemien kanssa.  Aasit laiduntavat pelloilla kaikessa rauhassa välittämättä matkailijoista. Satama ja vanha kaupunki ovat upeita ja tunnelmallisia. Siellä voi todella rentoutua ja nauttia elämästä.

Kosilla on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä mm Asklepionin temppeli, joka on eräs kreikan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Näiden lisäksi on helppo matkustaa laivalla vaikkapa Kalymnokselle sukeltamaan tai Turkin Bodrumiin markkinoille. Kaikki on lähellä ja liikkuminen edullista ja vaivatonta.

Kreikkalainen ruoka lumoaa Kosin matkailijan. Ihanissa ja viihtyisissä tavernoissa on tarjolla kaikenlaisia herkkuja. Maista vaikka tsatsikia, maustettua fetaa, mustekarenkaita tai moussakaa. Ruoan kanssa sopii erinomaisesti paikallinen kuiva valkoviini retsina. Toinen toistaan houkuttelevammat ravintolat vievät matkailijan kielen mennessään.

Saarella on tarjolla kaikkea mitä lomailija voi vain toivoa. Täytyy vain valita itselleen ne sopivimmat lomanviettotavat. Kreikan Kos vie helposti matkailijan sydämen ja sinne haluaa palata aina uudelleen.

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Samanlaisia matka juttuja

  • No related posts