Skip to content

Niilin risteily Egyptissä

Niilin risteily on upea kokemus. Siinä voi samalla tutustua egyptin kuuluisaan historiaan sekä nykypäivään. Sinuhe egyptiläinen on joskus sanonut että” Joka on kerran Niilin vettä juonut ei voi janoaan enää muulla vedellä sammuttaa”. Niili on niin upea, että se jättää jokaiseen matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen eikä sitä kokemusta tule koskaan unohtamaan.

Seuramatkatoimistot järjestävät Niilille erilaisia risteilyjä. Risteily voi kestää viikon tai sitten sen voi yhdistää esim Hurghadan lomaan. Risteily alkaa Luxorista ja päättyy Assuanin padoille. Molemmissa sekä Luxorissa että Assuanissa on todella paljon historiallista nähtävää. Nämä molemmat ovat maailmankuuluja kulttuurikaupunkeja. Matkan varrella pysähdytään Edfussa ja Kom Ombossa. Laiva kulkee jokea pitkin aivan samalla tavalla kun muinaiset faaraot ajoivat ennen vanhaan. Maisemat vaihtuvat ja kaikkialla voi aistia historian läsnäolon. Jokitöyräät ovat kauniita ja tuntuu aivan kuin Niili kätkisi sisälleen jonkun suuren salaisuuden, joka on pakko saada selvitettyä. Jokilaivalla voi heittäytyä tunnelmaan ja kuvitella itsekin olevansa muinainen faarao.

Luxor

Luxorissa on monia kuuluisia nähtävyyksiä. Karnakin temppelialue ja Luxorin temppeli ovat upeita paikkoja. Siellä on myös Kuninkaiden laakso jossa voi nähdä hautoja. Memnonin kolossit ovat myös mahtavat. Luxorin temppelillä järjestetään myös valoshow johon voi vapaaehtoisesti osallistua. Se on ennen kuulumattoman kaunis!

Edfu

Luxorin jälkeen matka jatkuu Edfuun, jossa kuuluisimmat nähtävyydet ovat Horusin temppeli ja Esnan temppeli.

Kom Ombo

Kom Ombossa on Niilin suojelijalle krokotiilikuningas Sobekille pyhitetty temppeli.

Assuan

Assuanissa sijaitsee faaraoiden kivilouhos sekä Phialen temppeli

Vinkkejä Niilin risteilylle

Laivalle kannattaa ottaa mukaan mahdollisimman vähän tavaraa, sillä tila siellä on todella rajattua. Yöt saattavat olla viileitä, joten ehdottomasti jotain lämmintä mukaan. Kannattaa ottaa mukaan matkavaluutaksi pieniä seteleitä, sillä laivalla ei yleensä rahanvaihtomahdollisuutta. Reissulla on useimmiten mukana suomenkielinen opas, joten hän neuvoo tarvittaessa käytännön asioissa. Laivassa on yleensä ravintola ja baari ja auringonottokansi. Voi olla myös lahjatavaramyymälä. Hytit ovat ikkunallisia kahden hengen hyttejä. Tarjolla on kansainvälistä ruokaa, joka varmasti maistuu kaikille.
Niilin risteilyllä pääsee ihanasti eroon arjesta ja voi tuntea olevansa yksi muinaisen ajan asukkaista. On hauska nähdä että elämä Niilin varrella ei juurikaan ole muuttunut satojen vuosien saatossa. Edelleen lapset leikkivät rannoilla ja kotiäidit ripustavat pyykkejään tuuleen kuivumaan. Niilin varrella on paljon sokeriruokoviljelmiä ja pieniä kyliä.

Categories: matkat.

Tags: , , ,

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Samanlaisia matka juttuja

  • No related posts