Skip to content

Algarve

Algarven rannikko on 160 kilometrin mittainen ranta ja Portugalin ehdottomasti suosituin matkakohde. Siellä on todella kaunista ja se sijaitsee vain 4 tunnin lentomatkan päässä Suomesta. Hintataso on erittäin edullinen verrattuna muihin Euroopan aurinkokohteisiin. Portugalilaiset ovat erittäin ystävällisiä ja kohtelevat matkailijoita kuin kukkaa kämmenellä. Algarve on erittäin aurinkovarma kohde, siellä ei paljoa sada. Lämpötilakin on ympäri vuoden useimmiten yli 20 astetta. Algarvea sanotaan myös golfin kultarannikoksi, siellä on aivan upeat golfausmahdollisuudet. Algarve koostuu monista eri kylistä jotka ovat aikojen saatossa kasvaneet melkein toisiinsa kiinni ja nyt muodostavat suuren matkakokonaisuuden. Suurimmat matkakohteet Algarven rannikolla ovat Albufeira, Vilamoura ja Praia da Rocha. Hieman uudempia kohteita suomalaisille ovat Porto Santo, Monte Gordo sekä Tavira.

Albufeira on erittäin kaunis ja suosittu paikka. Siellä on puhtaat upeat matalat rannat, joten se on lapsiperheille hyvä kohde. Siellä on ihania ravintoloita, varmasti jokaiselle löytyy jotakin. On pieniä portugalilaista perinneruokaa tarjoavia tavernoja, mutta myös hienoja gourmet-paikkoja. Kaupungin ulkopuolella on paljon piri piri ravintoloita, joissa valmistetaan portugalilaista perinteistä kanaa, joka on todella maukasta. Albufeirasta löytyy huvittelunhaluisille matkaajille vaikka mitä menoa aina aamun pikkutunneille saakka. Lapsiperheille on monia eri huvi- ja teemapuistoja, jotka tarjoavat ennennäkemättömiä kokemuksia. Albufeirassa on viehättävä vanha kaupunki, jossa on rentouttava portugalilainen tunnelma. Harrastusmahdollisuudet ovat loistavat, voi kokeilla jopa syvänmerenkalastusta, ratsastusta tai sukellusta.

Vilamoura on todella hienostunut kohde Algarven rannikolla. Siellä kaikki on ylellistä. On aivan upeat maisemat ja rannat. Keskuksena on pienvenesatama, jonka ympärille on rakennettu upeita ravintoloita ja kahviloita. Matkailija voi nauttia hienoista drinkeistä tai trendikkäistä ruoista samalla sataman luksusjahteja ihaillen. Jos ei itse omista upeaa jahtia, niin Vilamourassa voi ainakin kuvitella omistavansa sellaisen. Kuninkaalliset tykkäävät myös lomailla Vilamourassa. Ostosmahdollisuudet ovat todella hyvät, aina hienoista boutiqueista pieniin käsityöliikkeisiin. Keskiviikkoisin järjestetään myös Algarven rannikon suurimmat katumarkkinat Vilamouran kupeessa Quarteirassa.

Praia da Rochassa on ehkä Portugalin upeimmat maisemat. Siellä on upeita kalliorantoja ja lahden poukamia ja meri on uskomattoman turkoosi. Praia da Rocha on erityisesti portugalilaisten suosiossa, mutta viime vuosina ulkomaalaisetkin ovat löytäneet sen kauneuden. Siellä on ihana rantakatu, joka on täynnä ravintoloita ja kahviloita. Huvivenesatamassa kannattaa ehdottomasti vierailla ja nauttia siitä tunnelmasta.

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Samanlaisia matka juttuja

  • No related posts