Skip to content

Azorit

Azorit on upea matkakohde, jossa on ainutlaatuinen tunnelma. Jos haluat lomaltasi mielettömiä luontoelämyksiä, retkiä, vaellusta kauniissa ympäristössä ja unohtumattomia seikkailuja niin Azorit on loistava kohde. Azoreille ei massaturismi ole yltänyt, joten siellä voi nauttia todella nauttia aidosta ilmapiiristä luonnon ehdoilla. Azorit sijaitsevat keskellä Atlanttia, joten sää siellä on todella vaihtelevaa. Ensin paistaa aurinko ja jo seuraavassa hetkessä tulee sadekuuro. Kuitenkin sää on pääosin mukavan lämmin.

Sao Miguelin saari, Azoreiden pääsaari, jonne Hispania tekee Suomesta matkoja, on näkemisen arvoinen. Se tarjoaa matkailijalle saarten parhaat palat. Monet ajattelevat että vierailu Sao Miguelin saarelle on maailman suurin luontoelämys. Saarelta löytyy viidakkokasvillisuutta, mutta on myös tasankomaisemaa. On upeita hiekkarantoja ja rauhallista elämänmenoa. Kukkaloisto on jotain aivan uskomatonta. Missään muualla ei voi nähdä niin paljon erilaisia kukkalajeja täydessä loistossaan kuin Azoreilla. Azoreilla on niin kaunista, että jo pelkästään maisemat tarjoavat elämyksiä matkailijoille.

Azoreilla voi ihan oikeasti uida delfiinien kanssa ja nähdä kun valas suihkuttaa vettä korkeuksiin. Aivan kuin olisi suuressa meriakvaariossa. Jos pitää sukelluksesta niin Azorit on upea kohde siihen, erityisen loistava paikka on lähistöllä oleva pieni saari nimeltään Ilhao do vila Franca, jonne voi helposti mennä venekyydillä. Jo pelkästään snorklailu tarjoaa elämyksiä. Ei voi kuvitella että merenalainen maailma on niin upeaa ja monipuolista.

Sao Miguelissa voi nauttia herkullisesta ruoasta. Luonnollisesti kala on saarten erityisherkkua, sillä sitä kalastetaan lähistöltä. Mureat liharuoat ovat myös Azoreiden ylpeys, erityisherkku on lihapata nimeltään codizo. Se tehdään kuumien lähteiden höyryn avulla. Jossain on sanottu, että maailman paras ananas tulee Azoreilta. Kannattaa ottaa selvää onko se totta! Juustot ovat myös ehdottomasti maistamisen arvoisia ja ne maistuvat paikallisten juomien kanssa.

Pääkaupunki Ponta Delgada on vilkas kaupunki ja mukava retkikohde. Siellä on paljon historiallista nähtävää mm. monia kuuluisia museoita. Satamassa on kauniita purjelaivoja, jotka odottavat purjehdukselle lähtöä. Tunnelmallisia ravintoloita ja kauppoja, joista voi tehdä ostoksia kotiin viemisiksi, on paljon.

Katso Hispanian matkat Azoreille täältä!

Comment Feed

3 Responses

 1. Azoreilla asuvana luen mielenkiinnolla Azoreista kertovia lentäviä matkailutekstejä.

  Azoreille ei sanan varsinaisessa merkityksessä ole viidakoita, tiheää upeaa kasvullisuutta kylläkin. Tasankoa on niin vähän, että se ei ansaitse mainintaa. Uimarantoja on runsaasti, vaikka jotkut matkailutekstit ja matkiailijatkin toisin väittävät. Rannat ovat suhteellisen pieniä, hienon harmaan laavahiekan peittämiä.

  Sukeltamista ja snorklausta harrastetaan Vila Franca do Campossa. Kraatterisaaren nimi on Ilhéu Vila Franca do Campo.

  Azoreilla syödään sekä kalaa että lihaa ja liha on edullisemman hintansa vuoksi kalaa tärkeämpi. Furnasin erikoisuus on Cozido das Furnas, geotermaalisessa lämmössä haudutettu lihapata. Azorit eivät ole tunnettu mureasta pihvistä. Sitä tosin saa, mutta hyvin rajoitetusti. Kotisivuillani on vinkki hyvästä pihviravintolasta São Miguelilla.

  Ponta Delgadan museotilanne on tällä hetkellä surkea, sillä kaupunginmuseo Carlos Machado on remontissa ja pysyy suljettuna vielä pitkään. Ensi vuonna avattaneen museon taidetta esittelevä näyttely restauroiduissa tiloissa.

  Toinen merkittävä museo Ponta Delgadassa São Brás -linnoituksen museo, joka on avoinna.

  Muita varsinaisia museoita PontaDelgadassa ei ole, mutta São Miguelin saarella on joitakin mielenkiintoisia erikoismuseoita. Niistä tuskin mikään on ryhmien retkikohde.

 2. Azorit olisi kyllä mielenkiintoinen matkakohde. Vielä kun sinne saisi halvat lennot :)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Continuing the Discussion

Samanlaisia matka juttuja

 • Portugali
 • Matkatoimisto Hispanian matkat