Skip to content

Madeira

Madeiraa kutsutaan kelluvaksi puutarhaksi. Se on erittäin osuva nimitys tälle kauniille Portugalin saarelle, joka sijaitsee Atlantin valtameressä. Madeiralla on ainutlaatuinen luonto, sellaista ei voi nähdä missään muualla maailmassa. Siellä on subtrooppinen ilmasto ja upeat vehreät maisemat. Tämän upean luonnon saa parhaiten nähtyä levadavaelluksella. Levadat ovat 1400-luvulta peräisin olevia kastelukanavia, joissa vaelluspolut kulkevat. Näitä risteilee saarella yli 2000 kilometriä, joten jokainen varmasti löytää niistä omalle kunnolleen sopivan reitin. Noin 70% Madeirasta on luonnonpuistoja ja villieläinten suojelualueita. Esimerkiksi Laurisilva metsä on valittu UNESCON maailmanperintökohteeksi. Massaturismi ei ole yltänyt Madeiralle, joten siellä voi viettää erittäin ainutlaatuisen loman.

Aktiivilomailijoille Madeira tarjoaa hienot harrastusmahdollisuudet mm. erittäin tasokkaat golf-kentät. Sukellusta, tennistä ja squashia kannattaa myös kokeilla. Uimisen ystäville on hienoja merivesiallasalueita, mutta varsinaisia hiekkarantoja ei ole. Sää on ympärivuoden leuto ja kesälläkin tuuli puhaltaa mukavasti, eikä saarella ole liian kuuma, ylin lämpötila on noin 25 astetta.

Matkat suuntautuvat useimmiten saaren pääkaupunkiin Funchaliin. Se sijaitsee Madeiran eteläpuolella ja on virkeä ja vilkas kaupunki. Kaupungissa on paljon nähtävää mm. 1400-luvun katedraali ja kasvitieteellinen puutarha. Ostosten teko on hauskaa, sillä hinnat ovat hieman Suomen hintoja edullisempia. Suosittuja tuliaisia ovat kengät, koritavarat , kirjontatyöt sekä tietysti paikalliset juomat. Kaiken kaikkiaan ostosmahdollisuudet kaupungissa ovat erittäin hyvät. Kesäisin Funchalissa on paljon kulttuuritapahtumia ja kyläjuhlia, joihin ilman muuta kannattaa osallistua. Muutenkin paikalliseen elämänmenoon kannattaa osallistua, portugalilaiset ovat hyvin vieraanvaraisia ja pitävät matkailijoista hyvää huolta. Kulkuyhteydet Funchalista ovat hyvät, joten kannattaa lähteä bussireissulle kaupungin ulkopuolelle tai vuokrata vaikka auto ja lähteä katsomaan maisemia lähiympäristöstä.

Ravintoloissa voi nauttia ihanista paikallisista ruoista, joista kala on ehdottomasti saaren ylpeys. Kalaravintolat ovat täällä todella tasokkaita. Madeiralla valmistetaan madeiraviiniä, joka maistuu paikan päällä uskomattoman hyvältä. Sitä kannattaa ostaa myös mukaan, sillä hinta on erittäin vähän verrattuna jos sitä ostaa Suomesta. Madeiraviiniä nautitaan aperitiivina sekä jälkiruokajuomana. Paikalliset leivokset ovat myös erittäin herkullisia, kannattaa kokeilla.

Comment Feed

One ResponseSome HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Continuing the Discussion

Samanlaisia matka juttuja

  • Portugali
  • Matkatoimisto Hispanian matkat