Skip to content

Nizza

Nizza on ylellinen ja ihana lomakohde vain vajaan kolmen tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Nizza on todella monipuolinen, siellä voi yhdistää kaupunkiloman ja rantaloman. Tällaistä kohdetta ei ole toista koko Euroopassa. Ranta ja rannan viertä kulkeva Promenade des Anglais ovat mielettömän upeita. Rantaviiva jatkuu loputtomiin ja Promenaden varrella on mitä monen laisempia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia Provencen keittiön antimista. On pieniä ja edullisempia paikkoja ja löytyy myös michelintähti –ravintoloita. Jokaiselle jotakin ja jokaiselle kukkarolle jotakin. Ranskassa on ihana herkutella, joka paikasta kiirii yrttien, valkosipulin ja oliiviöljyn huumaava tuoksu. Ranskan viinit ovat myös aivan oma lukunsa. Kannattaa tuoda tuliaisiksi paikallisia viinejä, sillä ne ovat todella huippulaatuisia ja edullisia.

Talot rantakadun varrella ovat niin kauniita, että silmä lepää. On pastellinsävyisiä patriisitaloja ja upeita ranskalaisia barokkitaloja. Vähän kauempana keskustasta voi nähdä upeita ylellisiä villoja, joiden kauniit kukkaistutukset houkuttelevat matkailijaa kurkistamaan pihoihin vähän lähemmin.

Vanha kaupunki on upea. Sen pikkuruisilla kaduilla voi heittäytyä etelä-Ranskan valloittavaan ilmapiiriin mukaan. On ihania butiikkeja, käsityömyymälöitä, maustekauppoja, kukkakauppoja ja kaikkea mitä maan ja taivaan väliltä voi kuvitella. Shoppailija voi tehdä huippulöytöjä ja ostaa sellaisia tavaroita mitä ei mistään muualta löydä. Heinäkuussa Nizzassa on suuret alennusmyynnit ja myös kirpputoreja järjestetään joka paikassa. Kulttuurin nälkäisille ihmisille Nizzalla on paljon annettavaa, kannattaa käydä Musee Marc Chagallissa ja Musee Matissessa tutustumassa ranskan kulttuuriin. Nizzassa on myös useita festivaaleja ja maailman kuuluja konsertteja. Jos haluaa tutustua kunnon festivaaleihin, niin aivan helposti voi reissata Cannesin filmifestivaaleille, sillä se sijaitsee aivan Nizzan vieressä. Monacoon pääsee myös päiväretkelle helposti. Vuokraa vaikka auto ja käy ajamassa Monacon formularadalla.

Kannattaa vierailla ihanissa Patisserieissa ja nauttia vaikkapa kupillinen ranskalaista maitokahvia jonkun ihanan herkkuleivoksen kera. Jäätelö on myös erittäin maistuvaa ja baareissa on tarjolla satoja ei makuja. Nizzassa on myös se hyvä puoli verrattuna muihin Ranskan kohteisiin, että siellä puhutaan melko yleisesti englantia ja useissa ravintoloissa ruokalistat ovat saatavilla myös englanniksi.

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Samanlaisia matka juttuja

  • Ranska